Over ons

SailCenter 107

Brandingsportvereniging Sailcenter107 is te vinden op strand ten zuiden van Kijkduin tussen strandslag 2 en 2a (naast de Zandmotor). De meeste van onze 200 leden zijn kitesurfer, catamaranzeiler of windsurfer. Daarnaast hebben we ook leden die met hun kayak de zee op gaan, die golfsurfen of die suppen. Wat ons allemaal bindt is actie, plezier en sportiviteit. Zolang het een sport betreft die je in de branding (of verder op zee) kunt beoefenen, kun je bij ons terecht.

Tijdens het seizoen –  dat van maart tot en met oktober duurt – zijn er alle weekenden, vakanties en vaak ook tijdens doordeweekse dagen, sporters op de club te vinden. Zowel met mooi warm weer als

met windkracht 7. Meestal om recreatief te sporten maar soms is er een wedstrijd. Onze leden variëren van beginner tot expert en van jong tot oud. Er is voor elk wat wils.

Daarnaast organiseren we elk jaar flink wat activiteiten. Zo is er een groep die in juni naar Texel zeilt om aan het ‘het rondje’ mee te doen en we hosten ‘events zoals zoals de Kitefoilcupwedstrijd. Een aantal (jeugd)leden neemt deel aan NK’s freestyle- en golfkiten. Bovendien organiseren we elk jaar een aantal drukbezochte clubfeesten. Dit jaar staan o.a. het ‘Wet and wild event’ en een speciale jeugddag op de agenda. Omdat de jeugd de toekomst heeft hebben die onze speciale aandacht.

Alle activiteiten vinden plaats rondom ons clubhuis en op zee natuurlijk. In het gebouwtje zijn kleedruimtes, douches, een bar met een keuken en een heerlijk ruim terras waar je in de zon te kunnen nagenieten van het sporten. Daarnaast is er veel ruimte in de containers waar leden hun kites, boards, zeilspullen, pakken en andere spullen, kunnen opslaan. Voor de catamarans en andere boten beschikken we over 40 stellingen.

 

We zijn zo veel mogelijk zelfvoorzienend. Zo hebben we een eigen tractor en een eigen reddingsboot. Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel, niet alleen voor de leden maar ook voor de vele daggasten met wie we het strand delen. Als enige brandingsportvereniging in het drukbezochte strand bij de Zandmotor proberen we ook een coördinerende rol te spelen en een aanspreekpunt voor anderen te zijn.

Geïnteresseerd? Op dit moment is er weer ruimte voor nieuwe leden. Klik op onderstaande button.

 

 

 

archief

[lwa]